Vi beklager, men vi kunne desværre ikke finde nogen frisør i dit område.

Skal du have en naturlig paryk, som kan genskabe din tabte hårpragt? Udvalget er stort

Har du nået en alder, hvor håret er blevet tynd på toppen og der har vist sig flere skaldede pletter på issen, så kan du få dit naturlige look tilbage på hårtoppen. Om du er en mand eller en kvinde, som ønsker at investere i en paryk, så findes der et stort udvalg af flotte naturtro parykker, som helt sikkert kan få dig til at føle, at du har fået dit eget hår tilbage. prøv eventuelt at kigge her frisør Odense der er mange specialister, her har de også et stort udvalg af parykker.

Det er vigtigt, at du finder en paryk, som du føler dig godt tilpas med og som du efter et stykke tid, slet ikke lægger mærke til at du har på. Det skal være en paryk af høj kvalitet og med et meget naturligt look – helst lavet af naturligt hår. 

Hvordan laver man en paryk af ægte hår?

Det er en lang proces, at lave en flot paryk, som er fremstillet af ægte hår, da håret først skal igennem en sortering for at finde hårstrå, der er knækkede eller på anden måde ødelagt, og hårene skal også sorteres efter længde, så man ender op med bunker af hår af samme længde. Derefter bleges håret og farves efterfølgende i de forskellige farver, som parykkerne skal have. Til sidst skal hårene syes sammen til den endelige paryk. Med hensyn til farver, så er det alt efter efterspørgsel, hvilke farver parykkerne ender op med at have.

Hvis det skal være parykker med lysere nuancer i håret, skal man gennemgå endnu en blegning for at opnå den ønskede farve. Man kan tilføje silikone til hårstråene for at opnå et mere skinnende og sundt udseende på de fremstillede parykker.

Hvordan syer man hår på en paryk?

Der er 2 metoder, hvorpå man kan sy hårene fast på parykken. Enten kan det foregå med en maskine, som syer hårene fast på parykken, og det vil give et resultat med meget lige rækker, hvorimod metoden med at sy hårene fast i hånden, kan give et mere naturligt look, da rækkerne af hår ikke bliver lige så lige.

Du anbefales at gøre en del research inden du beslutter dig for en paryk, da det jo bliver en hel ny del af dig selv, som du skal bære det meste af din vågne tid. Derfor er det meget vigtigt, at du få lige netop den paryk, som du føler giver dig dit gode gamle udseende tilbage. 

Husk, at du kan få tilskud til paryk?

Det er i sig selv en utrolig hård oplevelse, at miste alt eller dele af sit hår i forbindelse med et sygdomsforløb som for eksempel kræft. Derfor er det et lille plaster på såret, at man kan søge om at få tilskud til paryk. Tilskuddet afhænger dog af, om du har mistet dit hår permanent eller i en begrænset periode. Har du haft kræft og har fået kemobehandling, så mister du dit hår midlertidigt. Så kan du få et tilskud til parykker. Du kan også vælge at bære et tørklæde i en periode i stedet for en paryk, for at dække over, at du har tabt håret i forbindelse med kemoterapi eller strålebehandling.

Forhør dig hos din kommune med hensyn til tilskud

For flere af de dygtige parykspecialister hjælper dig gerne med at ansøge om tilskud til din paryk, da de ved, at det kan være svært at komme igennem et langt sygdomsforløb, og at du måske ikke selv har energi og kræfter til at få ansøgt om paryk. Forhør dig hos din parykspecialist, og hør om de kan hjælpe dig med det praktiske i forbindelsen med anskaffelsen af en paryk. 

Vælg den stil der passer til dig, så du opnår det mest naturlige look

Der skal sikkert prøves mange parykker før du har fundet den helt rigtige løsning til dig. Mange går efter at finde en paryk, som ligger helt tæt op ad den frisure og hårfarve, som man havde før man mistede håret. Og det er forståeligt, da man jo helst ikke vil vække for meget opsigt. Men du kan også vælge at benytte lejligheden til at gå fra kort hår til langt hår, fra blondine til brunette, eller fra glat hår til store flotte krøller. Bed om at prøve så mange forskellige af parykkerne som muligt, for at afprøve nye stile og længder, såvel som farver, inden du tager den endelige beslutning.

Men det er en stor beslutning at købe en paryk

For det er jo ikke bare et tilbehør, som en fingerring eller en halskæde, som du kan udskifte efter forgodtbefindende. Du skal være helt sikker på, at det er lige den stil og hårfarve, som du vil føle dig super godt tilpas med.

Der er næsten ingen grænser for hvor mange forskellige parykker, der er på markedet, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan din næste frisure skal være.

Og hvem ved, måske vælger du at investere i mere end en paryk, og kan på den måde vågne op og overveje, om du har lyst til at være langhåret eller bare kort hår i dag, eller om du skal tage den mørkebrune eller den blonde paryk på, eller den med krøller. Det kan folk med deres eget hår jo ikke gøre, så se positivt på det – du har uanede muligheder for at ændre dit hår efter dit humør på den givne dag.