Vi beklager, men vi kunne desværre ikke finde nogen frisør i dit område.

Trænger dine hænder til en overhaling? Så book tid til en manicure

Du kender det sikkert: Dine neglebånd flosser, dine negle knækker og neglelakken skaller hurtigt af. Hvorfor bøvle med al det besvær, når du kan bestille tid hos en professionel negletekniker til en flot manicure. Når du booker en tid til manicure, så kan du være sikker på, at du vil få en dejlig oplevelse af velvære og afslapning, for alt du skal gøre er, at møde op til tiden, overlade dine hænder til negleteknikeren og derefter vil din time i himmelen begynde. Og du går derfra med flotte og velplejede hænder med nylagt neglelak, i den farve du har valgt. Og hvis du vil gå all in på luksus, så book samtidig en tid til pedicure, for så følger dine tånegle trop med neglene på hænderne og helhedsindtrykket er fuldendt. 

Hvad er en manicure?

En manicure er betegnelsen for skønhedspleje af hænder og negle. Med en manicure-behandling får du blandt andet en filing a neglene i den facon du ønsker, neglebåndene klippes og plejes og huden rundt om neglene bliver smurt og blødgjort. En manicure kan derudover indeholde en lakering af neglene med almindelig lak eller shellak. Du vælger selvfølgelig selv, hvilken farve du ønsker at få lagt på neglene, og med en shellak er holdbarheden lang, så du behøver ikke bruge tid på at lakere negle flere gange om ugen. Det er ofte du kan bestille en flot manicure ved Frisør Lyngby, eller Frisør København.

Skal det være basis manicure eller den helt store luksusbehandling?

Vælger du en luksusmanicure, kan du godt forberede dig på at blive forkælet til fingerspidserne. Du starter med et blødgørende håndbad, som gør negleånd klar til videre behandling og hænderne peeles og skrubbes for døde hudceller. Herefter files neglene i den form du ønsker, runde eller mere firkantede, dine neglebånd klippes og plejes. Så vil du få påført et lag plejende negleolie, som styrker og plejer neglebåndene, og måske inkluderer luksus manicuren, at du får en afslappende massage af hænder og underarme. Så poleres neglene og det hele afsluttes med en klar lak. Mange frisør tilbyder denne behandling og hvis du søger i Frisør Århus er der også mange der kan hjælpe dig.

Du kan også tilvælge en shellak, som er holdbar op til 3 uger. Vælger du den lidt billigere udgave af en behandling, så kan du booke tid til en mini manicure, som kun indeholder nogle af elementerne fra luksus manicuren, men som stadig er tilstrækkelig til, at give dine hænder et flot og velplejet udseende. 

Hvad er en fransk manicure og hvordan laver man den?

Der har været nogle år, hvor man ikke har set så meget til den franske manicure i modebilledet, men nu ser det ud til, at den atter har vundet indpas. Mange af os elsker farvestrålende lak i flotte pankfarver, men man får et mere naturligt og velplejet look med en frank manicure.  Og man kan sagtens selv lave en fransk manicure. Først skal du have dine hænder i en skål med varmt vand i nogle minutter for at blødgøre dine neglebånd, så de kan skubbes tilbage. Derefter skal du polere dine negle med en såkaldt buffer. Så bruger du en klar eller bleg pink neglelak i 3 lagt.

Husk at lade hver lag tørre inden det næste lag påføres. Det giver det flotteste og mest holdbare resultat. Så skal du have lavet de karakteristiske hvide spidser, som er kendetegnet ved en fransk manicure. Køber du et færdigt sæt til at lave det selv, fx hos Matas, så vil sættet indeholde nogle små stykker tape, som du skal tilpasse dine negle. Toppen af dine negle skal være fri. Så påføres en hvid lak på det stykke negl, der er over tapen. Først når den hvide lak er tør, fjernes tapen og den hvide neglespids vil stå knivskarpt. Til sidst påfører du en topcoat, som gør neglen skinnende og er med til at gøre holdbarheden på neglen længere. 

Historien om manicure

Du troede måske, at manicure er en moderne opfindelse, men faktisk kendte man allerede til det for omkring 5. 000 år siden i Indien, hvor man dengang brugte henna til at farve sine negle med. Og senere dukkede manicuren op i Kina, hvor blandt andet kejserinde Cixis varemærke blev de lange farvede negle. Dengang var neglene kunstige, men de var altid velplejede. Og siden er det blevet moderne at få lavet falske negle og manicure, og det er meget populært hos kvinder, som ikke har naturligt lange negle, men som stadig gerne vil have, at hænderne ser flotte og velplejede ud.

Nu er det meget populært med akryl eller shellak negle, og de fleste kvinder har prøvet at få lavet en manicure. Det er oftest når der skal være en større festlig begivenhed, at man vælger at få lavet sine negle. Det kan være man skal til bryllup eller selv stå brug, eller begyndelsen på en romantisk sommerferie med kæresten, og så vil man gerne have at ens negle er flotte og velplejede, og at man ikke behøver at bekymre sig om dem eller bruge tid på dem i sin ferie. Det er nemlig meget nemt og tidsbesparende, at have kunstige negle eller have fået lavet en flot og holdbar løsning. Så venter der en stor fest eller anden begivenhed i den nærmeste fremtid, skulle du overveje at få ordnet dine negle med en flot manicure. Og måske vælger du samtidig at få lavet en pedicure, det vil sige, at få ordnet dine negle og fjernet hård hud på dine fødder. Så er dine fødder og hænder lige så sommerklar som du selv er.