Har du aldrig haft kort hår før? Så er det måske nu, at du skal kaste dig ud i en ny frisure

De fleste har valgt en stil til deres hår for mange år siden og ender nogle gange med, at have den samme frisure gennem hele livet. Det er der heller ikke noget galt i, men nogle gange fryder forandring og det gælder også for valg af frisure. Så har du været langhåret hele livet, er det måske nu, at du skal prøve at være korthåret.  

Kort hår er altid et hit, men stilen indenfor hårmode skifter fra år til år, så du kan evt. lave lidt research på nettet eller i magasiner og ugeblade, for at se, hvad der er den helt rigtige klipning lige nu. Du kan selvfølgelig også altid spørge din frisør til råds og bede om tips og idéer til, hvad der klæder dig og din hovedform bedst. Det er en stor beslutning af gå fra halvlangt eller langt hår, til kort hår. 

Derfor er det utrolig vigtigt, at du har et meget klart billede af, hvordan du forestiller dig, at slutresultatet på dit nye look skal være. 

Dyrker du meget sport eller skal du hurtigt ud af døren om morgenen?

Er du meget aktiv og dyrker en del sport i din fritid, så kan de være en rigtig god idé med en korthår frisure. Det tager ikke lang tid at vaske, tørre og style en kort hår frisure, og dyrker du meget sport, kan det være rigtig rart, at spare tid på at sætte håret.

Så måske er kort hår en rigtig god idé for dig som ikke gider bruge tid eller måske ikke har tiden til at vaske og sætte et langt hår. Har du mod på et lidt mere krævende hår, så kan du vælge en klipning med markante kanter eller glat pandehår, som så til gengæld kræver styling og brug af diverse hårprodukter og måske glattejern, inden du kan se dig selv i spejlet og tænker, at nu sidder håret som det skal.

Det skal være en frisure, som passer godt til din hverdag, dine travle morgener eller dine løbeture eller ture til fitness centret. Om du leder efter en frisør Aalborg eller frisør Esbjerg eller andre steder i Danmark, handler det altid om at finde en frisør der kan ramme din stil.

Kort hår eller halvlangt hår? Du kan vælge at gøre det i etaper

Kan du ikke beslutte dig for om du skal blive klippet korthåret, så kan du finde inspiration til den helt rigtige korthårsfrisure på nettet eller i diverse modemagasiner og ugeblade. Du kan også søge på de kendte personer, som du kan komme i tanke om, og som har kort hår. Så kan du evt. vise et billede af den frisure, som du synes bedst om til din frisør, så hun eller han ved, hvordan du ønsker, at dit hår skal klippes.

Det kan også være, at din frisør kan give dig fif til, hvordan dit hår skal klippes kort, om det skal være med eller uden pandehår eller om det skal være en pjusket eller glat frisure. Når I er blevet enige, kan du trygt overlade klipningen og stylingen til din frisør, som sørger for at give dig dit nye flotte korthårs look. Og du skal nok være parat til at modtage komplimenter fra dine kollegaer, venner og familie, og kæresten, for en helt ny frisure og stil er noget folk lægger mærke til på den positive måde.

Hvilken korthårsfrisure skal du vælge?

Der findes forskellige stilarter indenfor kort hår. Det er vigtigt, at du finder lige netop den hårlængde som passer til din stil og ikke mindst din livsstil. Er du for eksempel en aktiv dyrker af sport flere gange om ugen, så skal frisuren ikke være svær at sætte eller kræve meget tid på at style. Gå efter en pjusket korthår frisure, som du bare kan vaske og køre hænderne igennem, og så sidder den lige i skabet. Er du til det mere stilede look, så kan du vælge en kort page eller en helt ”drenge” kort frisure.

Det vigtigste er, at du føler dig rigtig godt tilpas med det korte look, for det er ikke alle, som det klæder med den korte frisure. Du kan helt sikkert hente gode råd og rådgivning fra din frisør, når det gælder valg af frisure.

Vælg de rigtige styling- og plejeprodukter til din frisure

Det er vigtigt, at du bruger de rigtige produkter til at sætte dit hår. Bruger du en voks, skal du sørge for, at det ikke er en alt for klistret en af slagsen, for så kommer håret hurtigt til at se fedtet ud og klasker også nemmere og bliver meget fladt at se på.

Du kan for eksempel vælge en mud voks, som er knap så fedtet og klistret som en traditionel hårvoks. Vil du give dit hår lidt ekstra glans, kan du afslutte din styling med en silke serum, som giver dit hår en flot glans og glød. Hvis du har fået farvet dit korte hår med flotte striber, så vil en serum også fremhæve striberne endnu mere i den korte frisure. Og dit hår vil samtidig se mere sundt og velplejet ud.

Har du naturligt tykt hår eller krøller, så kan det være nok at bruge en hårlak eller en lille smule voks, men er dit hår til gengæld tyndt og pjusket, så kan det være at du skal bruge en hårmousse inden du føntørrer dit korte hår, for at give det mere fylde og et holdbart look.